torsdag 15 september 2011

Playa del Inglés - 50 dagar kvar


Har rest till Gran Canaria / Playa Del Ingles fyra gånger tidigare och i höst reser vi dit för femte gången. Vi reser alltid dit under samma veckor, det vill säga så att vi är där då 11 november infaller. Den dagen är det nämligen stor fest hela dagen, med början kl 11 nere på stranden, den så kallade gaystranden/nakenstranden.

Det är helt galet skoj, folk klär ut sig, det skålas i champagne och alla är på allmänt strålande humör. Detta fortsätter hela dagen, och efter den vanliga siestan så fortsätter festande på Yumbo Center.

Yumbo Center är ett "gayparadis" på nattetid. Det finns MASSOR med gayställen, för alla smaker. Dessutom finns det jättebra mat där, vi äter oftast middag på "My House" de har sjukt bra mat, och trevlig personal som inte försöker vara överkäcka.

Kolla gärna ett äldre blogginlägg, jag la in några bilder från förra resan där.

Sist reste vi med Fritidsresor och bodde då på ett hotell som hette Bungalows Tajareste, det var OK, men i år testar vi i stället Ving och deras "Los Arcos", som man hört både gott och dåligt om, så vi får se vad vi tycker när vi kommer ner. Nån annan som varit där? Berätta gärna vad ni tyckte! Skönt skall det bli i alla fall att komma ner! :)

Det som drar ner betyget är att staden som sådan är väldigt ful, och det finns inte minsta chans till kulturellt utbyte (om man inte tycker fula brittiska transor är kultur), staden är helt artificiell, och enbart gjord för att husera turister som vill bada, dricka och sola. Men det är inget fel i det, särskilt inte när solen skiner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar