tisdag 28 juni 2011

George Michael Live på DVD


Hade missat det helt, men den absolut bästa livekonsert jag nånsin varit på (sorry Dolly Parton och Boy George) var George Michael i Göteborg på Scandinavium. Den finns nu på DVD (eller alltså, den släpptes tydligen redan 2009). Den mannen kan sjunga y'all, och han kan dessutom sjunga lika själfullt live som på skiva.

Det var pärlband av alla hans stora hits, allt från de tidiga Wham!låtarna till de senaste sololåtarna. Inget var dåligt! Inget var kackigt. Allt var Flawless!

När alla trodde konserten i Göteborg var slut, och han fortfarande inte sjungit Careless Whisper så var publiken (och jag tokiga). så när ha kom i igen och sa "okej jag kör en låt till då", och drog igång saxofon-introt trill just Careless Whisper så jublade publiken så taket nästan lyfte! Skall tillägga att ingen i publiken antagligen var under 35 år, så det var ett fint och samlat skrik, ingett sån't där fjortis-skrik ;)

Hittade Careless Whisper från denna turné på youtube. Det var inte bara i Göteborg som publiken sjöng med i HELA LÅTEN, som ni märker.



Köp hela konserten på DVD här.

En låt som han inte spelade i Göteborg var låten "A Different Corner", vilket var synd, jag älskar den. Som tur var så gjorde han det när de spelade in denna konsert-dvd. Lyssna och rys av välbehag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar