måndag 11 juli 2011

Regnbågsflaggor kan ge barn mardrömmar


Regnbågsflaggor kan ge barn mardrömmar. I alla fall om man skall lyssna på förståsig-påare som Patriotiska studentförbundets kansler Torsten Persson. På gp.se kan man läsa kloka påståenden som detta:

"- Jag har inget emot homosexfestivalen, det här handlar om ett ogenomtänkt beslut om flaggning på alla kommunala inrättningar. Det är också pedagogiskt misslyckat. Hur ska man förklara som förskollärare för små barn vad det är för flagga och vad den symboliserar och vad det är för människor. Barnen kan ju få mardrömmar om förskoleläraren berättar om vad homosexualitet handlar om, säger Torsten Persson."

Den här mannen, Torsten Persson, har inte fattat mycket, och framförallt fattar han inte vad det är han säger heller. Vi benar lite i hans kvasi-tjafs:

Homosexfestivalen. HomoSEX-festivalen? Vad tror han det är? En sexfestival, där alla HBTQ personer knullar på gatorna under en veckas tid? Då vore väl hans lycka gjord! Den här mannen svämmar över av så mycket okunskap om allt vad HBTQ betyder, att han borde hålla käften. Fail!

Pedagogiskt misslyckat. Ja, att tro att barn får mardrömmar av att berätta att två personer av samma kön kan älska varandra? Det är snarare pedagogiskt rätt. Vad är det som är läskigt med kärlek? Fail!

Mardrömmar om homosexualitet. Barn får inte mardrömmar av något sådant om inte en vuxen präntat in i barnets skalle vad som är fel, hemskt, otäckt eller dumt. Fail!


Läs artikeln i GP här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar